ВСІ НОВИНИ:

Петро Порошенко: Усі надзвичайні стани завершувалися крахом влади

Сьогодні влада намагається залякати українців введенням надзвичайного стану, який є її останнім інструментом у боротьбі проти власного народу.  

Головна мета впровадження надзвичайного стану – посіяти страх, паніку і відчай. Проте такі дії означатимуть лише спробу влади врятувати саму себе від народного гніву. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав український політик Петро Порошенко. 

Зокрема, він зазначив: «Сьогодні нас намагаються залякати запровадженням надзвичайного стану. Це останній інструмент, який може вжити влада у боротьбі проти свого народу. Ми повинні розуміти, про що йдеться. Йдеться не про порятунок країни – йдеться про спробу влади врятувати саму себе від народного гніву. 

Не йдеться також про впровадження якогось особливого надзвичайного стану: власне, ми живемо у цьому надзвичайному стані від моменту прийняття «ручних законів» 16 січня, і юридичне запровадження воєнного стану, згідно з оцінками експертів, де-факто мало що суттєвого додає. 

Головна суть і ціль впровадження надзвичайного стану – посіяти страх, паніку і відчай. Якщо влада цього доб’ється, можна вважати, що вона досягла своєї цілі. Ми повинні протистояти цьому, хто й як тільки може. Наша сила – у витримці духу». 

Він додає, що масштаби залякування є більшими за реальні загрози. «Не давайте владі можливості скористатися вашим страхом, виснажуймо її своєю відвагою, спокоєм та здоровим глуздом. Від самого початку все робилося з розрахунку на те, що ми злякаємося та розбіжимося після першої атаки. Але кожний наступний напад на нас лише мобілізував все більше людей і спонукав численніші протести», – закликає Порошенко. 

Він додає: «Ми повинні розуміти, що влада може дати наказ про впровадження надзвичайного стану не з відчуття власної сили, а з відчаю. Її ресурси вичерпані, її підтримка серед народу мізерна, її авторитет на міжнародній арені нижче нуля. 

Ми повинні бути впевненими, що надзвичайний стан в Україні не може протривати довго. Українська Конституція і дух громадського спротиву не дає йому жодного шансу на довге життя. Він закінчиться скоро, а разом з його кінцем прийде і кінець режиму. 

Ми повинні усвідомити – через подібний стан пройшли багато народів. Усі ці надзвичайні стани завершувалися крахом влади. Народи зуміли стійко й організовано його пережити, коли приймали його не як загрозу, а як виклик. Відповідаючи на цей виклик, вони відкрили шлях до політичного і економічного переродження країни. Але в основі цього переродження лежали у першу чергу революція духу і моральне переродження. 

Ми повинні робити все, щоб приблизити це переродження, а для цього не існує кращого способу, як зміцнення нашої солідарності. Хай жоден випадок насильства проти наших громадських свобод не залишиться непоміченим чи не зафіксованим у ЗМІ та соціальних мережах. Хай жоден в’язень не відчує себе одиноким у темниці. Хай кожна сім’я, що позбулася на якийсь час годувальників, не залишиться без нашої матеріальної і моральної підтримки. 

Дух морального Майдану має поширитися всією Україною!».


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

4 комментария

Палыч 27 января 2014 22:52
Не хочу его идеализировать, поскольку знаю его лично, но запомните иои слова--его имя в списке кандидатов в президенты будет одним из первых--и пусть заткнутся вражины из лагеря янучарских холуев! Запишите на лацканах на всякий случай.
  • 0
Че Гевара 28 января 2014 00:01
ДОПУСТИМ, ЧТО ЕСЛИ БЫ СЛОЖИЛАСЬ ТАКАЯ СИТУАЦИЯ:
Нужно обязательно проголосовать за кандидатуру в президенты. Я составил список и печатаю его конц.
......
Яценюк
Ющенко
Клюев
Янукович
Медведчук
Симоненко
Порошенко
Как видите он на последнем месте. Песня: я шеколадный заец, я ласковый мерзавец, я сладкий на все сто...
Это именно о нём. Да он грамотный, эрудированный, фотогигиеничен, харизматичен и отличный ритор... НоМерзавец с большой буквы М.
Все в презах побывали: коммунистический функционер, директор завода, завкассой и завгар. Всё и всех Украина перенесла. Но этого НЕ ВЫНЕСЕТ!!!! Может хватит выбирать по принципу: оберём хорошего парня - краснобая. Вам примера Никополя мало? Помните - шоколадный пластилин в проруби не тонет. Это о нём. Патриотизм, порядочность, честность, совесть, человеколюбие, чистоплотность в делах - не о нём!
--------------------
PUTIN KHUYLO
  • 0
555 28 января 2014 11:48
Порошенко когдато был зам.председателя Партии Регионов ...Да и вообще не хватает еще Миши Бродского...
  • 0
Robin 29 января 2014 14:24
Всегда уважал Порошенко ! Реальный председатель кабинета министров.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.