ВСІ НОВИНИ:

Підсумковий етап ХІV Міжнародного конкурсу знавців української мови

Підсумковий етап ХІV Міжнародного конкурсу знавців української мови

Олексій Лазько: Конкурс української мови - дійство,  що надихає українців бути українцями, шанобливо  ставитись  до культури і традицій свого народу.

25 січня 2014 року на Дніпропетровщині було проведено IV підсумковий (загальнонаціональний) етап ХІV Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П.Яцика. 

Фундатор МГО «Інститут Україніки», уповноважений представник Ліги українських меценатів та Національної спілки письменників України Олексій Лазько привітав учасників мовного марафону. 

«Нас  усіх тут зібрала  українська  мова. Вже шостий  рік  поспіль  ми  з  Вами  зустрічаємось та  проводимо конкурс,  у  цих гостинних стінах. За цей час ми з вами зробили багато у напрямку розповсюдження української мови. Конкурс - це дійство,  що надихає українців бути українцями, шанобливо  ставитись  до культури і традицій свого народу. Тому давайте підтримувати цей вогонь знань і передавати як естафету своїм дітям та онукам, бо  українська мова є генетичним кодом української нації», - зазначив він. 

Лідія Піськорська, завідувач навчально-методичної лабораторії української мови і літератури подякувала викладачам Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та викладачам української мови у навчальних закладах Дніпропетровської області за бездоганну працю та самовіддану любов до української мови, яку вони щиро передають своїм вихованцям. 

Письменник-перекладач, член Національної спілки письменників України Семен Заславський нагадав присутнім про майстра української мови, Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка та прочитав свій переклад «Заповіту» російською мовою. 

Переможців попереднього етапу конкурсу було нагороджено почесними дипломами і пам’ятними подарунками від Ліги українських меценатів та Національної спілки письменників.  

Довідково: Конкурс було започатковано Петром Яциком, видатним українським меценатом у 2001 році. Відтоді конкурс проводиться щорічно, маючи на меті сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу, виховання у молодого українства поваги до мови і традицій рідного народу. Наразі, міжнародний конкурс знавців української мови об’єднує близько 5 мільйонів дітей з 26 країн світу. 

 

Прес-служба 

МГО «Інститут Україніки»


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

vvv 27 января 2014 17:01
bye1 Це дуже добре ! Українці ніколи не ганьбили та не гнобили інший народ ! І не робили іншим геноцидів ! Українці завжди були носіями Всесвітньої культури, українських традициї!!!!!Кров, мьясо та сльози дітей будуть перед Богом не на їх совісті !
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.