ВСІ НОВИНИ:

До уваги роботодавців!

Інформація  щодо забезпечення додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню соціально-незахищених громадян.

 

З 01 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про зайнятість населення» № 5067- VI від 5 липня 2012 року. 

Статтею 14 Закону № 5067- VI визначено  громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню 

На виконання ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» для забепечення додаткових гарантій у сприянні працевлаштування громадян, які належать до квотних категорій  розроблено  «Порядок надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у  сприянні працевлаштуванню», затверджений наказом Міністерства соціальної політики  України від 16.05.2013р. №271, який набрав чинності 27.06.2013р. 

Згідно вказаного Порядку підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота (норматив працевлаштування громадян, зазначених уч.1 ст. 14 ЗУ «Про зайнятість населення») у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Відповідно до п. 2.3 Порядку роботодавці самостійно розраховують квоту  з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють у роботодавця і належать до таких, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (крім інвалідів).

Працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, може здійснюватися роботодавцями самостійно або за сприяння територіальних органів (центрів зайнятості )за місцем реєстраціі роботодавця.

Для укомплектування вакансій роботодавці подають інформацію про попит на робочу силу (вакансії), у тому числі з урахуванням потреби для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

 Роботодавці щороку, не пізніше 01 лютого після звітного року, подають територіальному органу інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню

У разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, зазначених у частині першій статті 14 цього Закону, з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.(ч.2. ст. 53 ЗУ «Про зайнятість населення).

 Контактні телефони для уточнення  інформації з викладених птань 2-79-80, 2-79-76


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

infopotok 5 декабря 2013 11:50
Бредовые законы не решают ничего... Государство перекладывает свои ошибки на своих же граждан, в лице руководителей предприятий.
  • 0
Горожанин Алексей 5 декабря 2013 12:25
Рабочих мест не хватает для квалифицированных и опытных работников, так еще и квоты для центра занятости, откуда присылают кого попало и попробуй откажи, сразу штраф.

Не ту страну назвали гондурасом.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.