ВСІ НОВИНИ:

Про порядок призначення субсидії на опалювальний період 2013 -2014 рр.

Вже розпочався новий опалювальний сезон 2013-2014 рр. Для багатьох жителів Нікополя стає актуальним питання оформлення субсидії. Більш детально про порядок призначення субсидії ми дізнавалися у начальника відділу з прийому та прийняттю рішень за призначенням усіх видів соціальної допомоги Надії Остапенко.

 

Надія Миколаївна, скажіть, які сім’ї мають право на отримання субсидії?

Субсидія надається сім’ї, якщо оплата за комунальні послуги перевищує 10 або 15% від загального доходу.

10% від загального середньомісячного доходу оплачують :

• сім’ї , які складаються лише з непрацездатних громадян;

• сім’ї , у складі яких є інваліди 1 , 2 гр. або діти до 18 років , і їх середньомісячний дохід не перевищує прожиткового мінімуму ( 1067 грн.) .

Решта сімей оплачують 15% середньомісячного загального доходу.

 

Який порядок надання субсидії в цьому році?

На сьогодні він максимально спрощений. Всю інформацію про розмір платежів , характеристиці житла управління збере самостійно.

Для отримання субсидії, громадянин подає до управління праці та соціального захисту лише заяву , декларацію та для працюючих — довідки про доходи.

При собі необхідно мати:

- Розрахункові книжки за комунальні послуги;

- Паспорт ( на кожного члена сім’ї) ;

- Ідентифікаційний код ( на кожного члена сім’ї) ;

- Технічний паспорт на квартиру або будинок ;

- Домову книгу ( для приватного сектора) ;

- Трудові книжки (для непрацюючих , пенсіонерів).

Якщо у складі сім’ї є працюючі члени сім’ї , то необхідно представити довідки про доходи за 6 місяців , що передують місяцю , в якому почався опалювальний період .

Цього року спрощений і порядок надання довідки про доходи. Люди отримали можливість брати довідки про доходи місця роботи чи надавати індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК -5) , видані управлінням Пенсійного фонду .

У разі , якщо в сім’ї є особи працездатного віку , які не працюють , потрібна реєстрація в центрі зайнятості як безробітних.

 

Як ведеться прийом документів від громадян?

Прийом документів для нарахування субсидії на опалювальний сезон буде проводитися за талонами протягом 2 -х місяців після початку опалювального сезону.

Талони на прийом для мешканців, які проживають у приватних будинках, видають квартальні. Для комунального сектора, в управлінні соцзахисту по вул. Кріпака, буд.2 . Також можна записатися на прийом по телефону 5-14-83.

Звертаю увагу жителів міста, що починаючи з 1 жовтня 2013 року, щовівторка фахівці управління праці та соціального захисту населення будуть приймати заяви для призначення субсидії на 3 ділянці по вул. Нікітіна, буд 10 .

.

Чи існують норми споживання послуг , на які призначається субсидія?

Звичайно , згідно з п. 4 . « Положення про порядок надання населенню субсидії » , субсидія призначається на встановлені норми споживання. Що стосується опалення та квартирної плати — це 21м2 на кожного зареєстрованого у житловому приміщенні , та додатково — 10м2 на сім’ю.

 

Хто не має права на отримання субсидії?

Сім’ї не зможуть оформити субсидію якщо :

1 . Працездатні члени сім’ї не працювали протягом 3- х місяців перед зверненням за субсидією і не зареєстровані у службі зайнятості населення.

2 . Сім’я має додаткове житло.

3 . Якщо у власності сім’ї є два і більше транспортних засоби . (Не враховуються транспортні засоби вітчизняного виробництва , які перебувають в експлуатації понад 10 років , а імпортного виробництва — понад 15 років) . Хочу звернути увагу , що при продажу транспортного засобу , за генеральним дорученням , при призначенні субсидії необхідно декларувати у своєму володінні даний засіб незалежно , де і у кого воно знаходиться.

4 . При купівлі або обміні житла субсидія не призначається протягом року.

5 . Якщо заявник не власник житлового приміщення.

Не призначатиметься субсидія також :

якщо хтось із членів сім’ї ( зареєстрованих у житловому приміщенні ) , протягом року , перед зверненням за призначенням субсидії , придбав майно , інші товари довгострокового використання , або оплатив послуги на суму , яка на час звернення перевищує 10- кратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї . При цьому , не враховується оплата житлово -комунальних послуг та медичних послуг , пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності .

Враховуючи матеріально -побутові умови сімей , у яких склалися вищеперелічені обставини , субсидія може бути призначена за рішенням комісії на підставі акта обстеження умов проживання сім’ї.

При наданні недостовірної інформації про доходи або матеріальний стан сім’ї , субсидія відшкодовується повністю .

 

Призначається субсидія за наявності боргів з оплати комунальних послуг?

При первинному зверненні за субсидією наявність заборгованості з оплати комунальних послуг не впливає на визначення права , на призначення житлової субсидії.

Якщо родина не оплачувала свій обов’язковий платіж за період отримання субсидії , то на наступний період субсидія призначається тільки після надання документів, що підтверджують погашення заборгованості, що виникла .

 

Роз’ясніть порядок призначення субсидії, якщо в житловому приміщенні зареєстровані члени сім’ї, які фактично не проживають.

Є два підходи до вирішення такої проблеми .

1 . Якщо у житловому приміщенні зареєстровані люди , які фактично не проживають , при призначенні субсидії вони не будуть враховані , якщо на них за даними підприємств , які надають послуги , не нараховуватиметься плата за житлово -комунальні послуги. Питання нарахування плати за житлово -комунальні послуги громадяни вирішують з підприємствами , які надають ці послуги .

2 . У разі якщо обсяги використання води , газу , електроенергії вимірюються приладами обліку , субсидія розраховується виходячи з кількості людей , які фактично проживають , за наявності документів , що підтверджують тимчасову відсутність зареєстрованих осіб .

Рішення , про призначення субсидії виходячи з кількості фактично проживаючих осіб , приймається з урахуванням матеріального стану сім’ї.

 

Який механізм нарахування субсидії , якщо в квартирі встановлено індивідуальне опалення?

Я хочу сказати, що індивідуальне опалення дуже економне, а в разі отримання субсидії економити — вигідно.

Економно використовуючи газ, воду, електроенергію, одержувачі субсидії зможуть платити за послуги замість встановлених законом 10 і 15 % свого доходу відповідно 4 і 9%.

Субсидія за наявності індивідуального опалення , незалежно це квартира або приватний будинок , призначається на загальних підставах.

Субсидія призначається на весь опалювальний сезон (7 місяців ) або з місяця звернення за субсидією до кінця опалювального сезону.

Якщо у Вас виникли додаткові питання , ми раді будемо дати більш точну інформацію за телефонами 5-14-83 , 5-00-51 або звертайтеся за адресою : вул. Кріпака , буд. 2. 

 

Відділ з прийому та прийняттю рішень за призначенням усіх видів соціальної допомоги

Управління праці та соціального захисту населення


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Надежда 1 ноября 2013 04:50
Спасибо Артеменку за полезную информацию, вовремя представленную. Законы так быстро меняются, что не успеваешь уследить, а здесь есть ответы на все вопросы.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.