ВСІ НОВИНИ:

Скористайтеся правом вільного вибору сімейного лікаря

ПОРЯДОК вибору та зміни лікаря первинної медичної (медико-санітарної) допомоги

1. Кожна дієздатна особа, яка досягла віку 14 років, може самостійно здійснювати вільний вибір/зміну лікаря, відповідального за надання їй первинної медичної допомоги, з числа лікарів загальної практики - сімейних лікарів, терапевтів дільничних, педіатрів дільничних.

2. Вибір/зміна лікаря для осіб, які не досягли віку 14 років, або осіб, визнаних недієздатними в порядку, встановленому законом, здійснюється їх законними представниками.

3. Вибір/зміна лікаря здійснюється особою один раз на рік.
Особа, яка бажає обрати/змінити лікаря, має звернутися до лікаря для заповнення реєстраційної
 форми пацієнта лікаря первинної медичної (медико-санітарної) (далі - Реєстраційна форма) за формою, затвердженою у встановленому законодавством порядку. Перед заповненням Реєстраційної форми особа має ознайомитись з інформаційним листком для пацієнта, що наведений у Реєстраційній формі, та надати письмову згоду на збір і обробку персональних даних, оформлену відповідно до вимог Закону України "Про захист персональних даних". У випадку зміни постійного місця проживання особа може реалізувати власне право на вибір лікаря за новим місцем проживання (за межами території, що закріплена за даним ЦПМСД), представивши талон про відкріплення від лікаря первинної медико-санітарної допомоги за формою, затвердженою у встановленому законодавством порядку.

4. Для заповнення Реєстраційної форми встановлюється реєстраційний період 1 місяць - з 1 вересня по З0 вересня кожного календарного року.
Реєстраційна форма може бути заповненою в інший час у таких випадках: якщо необхідність вибору лікаря зумовлена зміною постійного місця проживання пацієнта;
якщо особа не могла звернутись до лікаря у реєстраційний період з об'єктивних причин (відпустка, відрядження тощо); у разі звільнення/смерті лікаря; у разі появи у ЦПМСД нового лікаря.

5. Особи, які не виявили бажання вибрати/змінити лікаря та заповнити Реєстраційну форму у період реєстрації, прикріплюються до лікаря через внесення у журнал особового обліку осіб, які прикріплені до лікаря. '

6. Лікар має право відмовитися від подальшого обслуговування особи, якщо остання не виконує медичних приписів або правил внутрішнього розпорядку закладу охорони здоров'я, крім випадків потреби особи у наданні невідкладної або екстреної медичної допомоги.

7. Лікар зобов'язаний прикріпити особу, яку направлено до нього для прикріплення за рішенням керівництва ЦПМСД, шляхом заповнення Реєстраційної форми та внесення відповідного запису у Журнал.

8. ЦПМСД має забезпечити вільний доступ пацієнтів до інформації про лікарів, необхідної пацієнту для прийняття рішення про вибір лікаря.

9. У випадку, якщо необхідність зміни/вибору лікаря, що надає ПМСД, зумовлена зміною місця проживання пацієнта, ЦПМСД зобов'язаний забезпечити пацієнту можливість отримання ПМСД з моменту заповнення Реєстраційної форми або без її заповнення у порядку надання невідкладної медичної допомоги. 


Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги

Валентина Горяна


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

3 комментария

infopotok 11 сентября 2013 08:49
Во общем все опять для людей.... доктора можешь сменить только раз в год, ну когда уже окочуришся! И вторая опасность это сбор, хранение и обработка ваших данных, которые будут гулять в электронном виде где хотите, и по госструктурах, и в банковских и страховых структурах, так и на радиобазарах в виде баз данных.
Основная идея такова "народ-сдохните лохами!"
  • 0
Cofi 11 сентября 2013 10:19
А зачем берут паспортные данные, причем под отдельную расписку?! Очень сожалею, что смалодушничала и предоставила личные данные. Пожалела квартальную, которую обязали всех напрячь. Но при всем том, ни разу не видела (а уже прошло больше года) семейного врача и не знаю КТО ЭТО!!! Короче - ОН И МЕНЯ СОСЧИТАЛ! А толку-то...
  • 0
infopotok 11 сентября 2013 11:43
рекомендую настоятельно уделить несколько минут для просмотра видео, как пример электронного будущего нашего населения, и как нас будут контролировать и ограничивать, на основе полученных и накопленных данных о каждом из нас Электронный концлагерь - пример будущего
http://youtu.be/-myePpS969g
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.