ВСІ НОВИНИ:

«Стежками Малишкових пісень»

«…оживе все знайоме до болю: 
І дитинство, й розлука, і вірна любов…» 

Літературно-музичний захід, присвячений 100-річчю від дня народження поета могутнього ліричного обдарування Андрія Малишко, відбувся сьогодні у нікопольській середній школі №3. Силами учителів та учнів восьми шкіл міста, а саме сш№3, сш№4, сш№8, сш№12, сш№13, сш№22, сш№25,сш№26, був організований та проведений концерт, проникливо обрамлений образом матері поета та всіх українців.

Ім’я Андрія Малишка вже давно й по праву вписане в історію української літератури. Але це аж ніяк не означає, що його художня спадщина належить історії, – краще з його доробку живе активним життям сьогодні і житиме завтра. Саме це довела учнівська молодь зі сцени, ще раз підкресливши, що творчість Малишка не втрачає з плином часу тієї ідейно-естетичної напруги, яка живить духовну енергію кожного з нас.

Слід зазначити, що весь концерт пройшов на легкому подиху, а його ліричність не залишила байдужим нікого з присутніх. Ведучі уміло завдавали тон усього заходу; читці-декламатори віршів, прославленого народом, автора зуміли доторкнутися до чарівних струн душі слухачів; танці і пісні, які виконували учні, передавали ритмомелодику пісень Малишка та несли глибоку любов до рідної української мови. Всі виступи, кожне їх слово, кожен рух та інтонації життєдайним струмком вливалися в серця глядачів, серед яких були не тільки представники педагогічних колективів, а і учні місцевих закладів.

Спостерігаючи за реакцією залу – за щирими сльозами розчулених, підспівуванням дорослих та дітей і бурхливими оплесками, можна сказати, що подібні заходи не тільки сприяють поглибленню знань учнів з української мови, але і підвищують рівень їх культурного та духовного розвитку.

Як зазначила керівник методичного об’єднання вчителів української мови і літератури Старущенко Людмила, подібні заходи відбуваються неодноразово та щорічно, завдяки чому не тільки досягаються першочергові поставлені завдання, а і зростає майстерність виконання учнівської молоді.
«Малишкове слово дуже цінне і дороге кожному українцю, бо його пісні у душі багатьох поколінь, його поема «Прометей» надихає учнів на кращі почуття – любові, доброти, самовідданості, його пісня «Стежина» дотикається до серця кожного громадянина… Малишкові пісні передають глибину почуттів до матері, до Вітчизни… Діти захоплені образами Малишка». – Л.Старущенко

Мені особисто, будучи присутньою на поетичній виставі, як журналіст, несподівано довелося подумки повернутися в роки дитинства, учнівські літа, до першої любові та обійняти матір, а все це завдяки талановитим учасникам концерту і зворушливим та чуттєвим творам А. Малишко.

Великий поет полишив нам золоті розписи своїх поезій, нев'янучу красу своїх пісень. Минають роки, пролітають весни й осені, та Малишко залишається співцем життя молодості й любові.

«Стежками Малишкових пісень»
«Стежками Малишкових пісень»
«Стежками Малишкових пісень»
«Стежками Малишкових пісень»


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

SE 18 апреля 2013 09:52
Моя пришла домой - плевалась, на чём свет стоит! Говорит - опять очередная показуха для кучки престарелых тётушек. Особенно одна выделялась - их начальница (я так понимаю, Старущенко). Говорила долго и нудно. Как её терпят её ученики? Не знаю, где работает "начальница", но верю, что детям не сладко. Бедные учителя украинского языка третьей школы! Как это всё они вынесли?
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.