ВСІ НОВИНИ:

Заява Нікопольської міськрайонної організації Національної спілки журналістів України

Нікопольському міськрайонному прокурору Павлійчуку В.А.
Начальнику Нікопольського міськрайонного відділу управління МВС у Дніпропетровській області Венедиктову С.Ю.,

Голові Національної спілки журналістів України Наливайку О.І.
Народному депутату України Шипку А.Ф. 


Заява
Нікопольської міськрайонної організації Національної спілки журналістів України. 


Просимо звернути увагу на безпрецедентний випадок, що стався 12 квітня 2013 року, а саме на обстріл вікон будівлі редакції газети «ГОРОД Нікополь», яка розташована за адресою - м. Нікополь, вул.. Сірка, 8. Серед білого дня з вогнепальної зброї невідомі здійснили два постріли. В той час в приміщені знаходились три працівника редакції, на щастя, ніхто з них не постраждав, хоча існувала реальна загроза життю людей.

Маємо інформацію, що Прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу по факту обстрілу. «Основні версії, які розглядаються слідством - вчинення злочину на ґрунті професійної діяльності, з хуліганських спонукань, а також на ґрунті неприязних відносин, не пов’язаних з професійною діяльністю», - заявили в прес-службі прокуратури.

Пов’язуючи стрілянину саме з професійною діяльністю ЗМІ, вважаємо за потрібне надати максимального висвітлення даного факту - спробі бандитського впливу на роботу місцевих мас-медіа, в обласних та республіканських ЗМІ та не полишати контроль за розкриттям злочину.

Ми збентежені тенденцією росту числа подібних випадків, які перешкоджають діяльності місцевих журналістів, порушуючи їх право на свободу слова та несуть загрозу їх життю та здоров’ю.

Безпрецедентними треба назвати випадки: спалено приміщення кабельного телеканалу «Кварц» з усім обладнанням, підпалена будівля редакція нікопольської газети «Візит Венал», спроба підриву житлового будинку журналіста газети «ГОРОД Нікополь» і розстріл будівлі редакції газети «ГОРОД Нікополь». Всі ці злочини до цих пір не розкриті. Вважаємо, що не можна залишати без розкриття такі злочини. Безкарність та вседозволеність породжують нові злочини.

Просимо правоохоронні органи об’єктивно і професійно підійти до розслідування фактів перешкоджання професійної діяльності нікопольських засобів масової інформації.

Авторитетно заявляємо, що нікопольських журналістів не злякати. Ми служили і служимо інтересам своїх земляків та жителям всієї України.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Kitti-van 16 апреля 2013 15:36
молодец - Глядченко!!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.