ВСІ НОВИНИ:

Где то это уже было?

Дніпропетровщина з новим брендом. Червоно-чорна квітка стане символом культурного надбання людства

Вихідними Віце-прем’єр-міністрУкраїни Олександр Вілкул у Дніпропетровську презентував журналістам новий бренд, який символізує петриківський розпис.

Логотип «Петриківка» представляє собою червону квітку на білому фоні, виконану напівкруглими мазками, так звана "цибулинка» - відомий усім елемент петриківського розпису.

Новий логотип підходить для розміщення на будь-якій продукції. Приклади такого використання були представлені під час його презентації. Це сувенірні та презентаційні вироби. У подальшому новий бренд буде використовуватися набагато ширше.

Логотип передається Петриківській громаді безоплатно. І вже самі майстри будуть його використовувати, щоб можна було відрізнити роботу, створену в «петриківському стилі» від роботи, «народженої» саме в Петриківці.

«У цьому році в культурному житті України відбудеться одна з найбільш знакових подій за всю історію Незалежності. ЮНЕСКО розглядатиме номінаційне досьє петриківського розпису на предмет включення до списку Всесвітньої нематеріальної спадщини людства. В рамках міжнародного промо-туру цього року пройде серія виставок Петриківського розпису за кордоном», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Наступного тижня відповідна тематична виставка буде проходити в Європейському Парламенті в Брюселі. Українську делегацію очолить особисто Олександр Юрійович. Потім еспозицію буде продемонстровано в посольствах України та країнах ЄС, а в червні петриківський розпис представлять на масштабній виставці в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі, також є велика вірогідність, що дивовижний розпис побачать і в Кувейті, Китаї та Японії.

«Завдяки підтримці Олександра Вілкула Петриківський розпис зберігається й популяризується. Так, у дитсадках і школах Дніпропетровщини проводяться спеціальні уроки, де діти вивчають історію цього мистецтва та основи малювання. У дитячих центрах позашкільної роботи працюють спеціальні гуртки, а в вищих навчальних закладах області є факультативи. Три роки поспіль у всіх школах області проходить Єдиний урок, присвячений Петриківському диву. Минулого року в Дніпропетровському театрально-художньому коледжі відкрито спеціальність «фахівець з Петриківського розпису». Дякуючи таким системним заходам культура Петриківки буде розвиватися і вічно жити, а мистецтво передаватиметься протягом багатьох століть», – сказала заслужений майстер народної творчості України Людмила Горбуля.

«Розвиток регіону і країни – це комплекс системних дій, основою яких є розвиток економіки. За три роки, за підтримки нашого Президента Віктора Федоровича Януковича, у Дніпропетровській області забезпечено стабільне економічне зростання. Це є основою для подальшого розвитку регіону, в тому числі, реалізації нових культурних проектів. Одним з них є просування петриківського розпису – унікального народного мистецтва Дніпропетровщини. Згідно з дослідженням, проведеним у 2010 році Міністерством закордонних справ України у провідних країнах Євросоюзу, європейці асоціюють українську культуру саме з Петриківським розписом і української «Писанкою». Пройшов лише місяць як мене призначено Віце-прем'єр-міністром України і працюю в Києві. Але серце моє тут. І я буду продовжувати безпосередньо займатися розвитком рідного регіону. У тому числі – підтримкою Петриківки на державному та міжнародному рівні», – підсумував наприкінці зустрічі Олександр Вілкул. 

Першою ластівкою популяризації бренду став фірмовий автобус з великими червоними квітами на якому учасники брифінгу відправились до Дніпропетровського палацу дітей та юнацтва, де пройшла виставка робіт юних майстрів петриківського розпису.
 

Відділ прес-служби міської ради


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

4 комментария

teodor 25 февраля 2013 15:16
Пройшов лише місяць як мене призначено Віце-прем'єр-міністром України і працюю в Києві. Але серце моє тут. І я буду продовжувати безпосередньо займатися розвитком рідного регіону. У тому числі – підтримкою Петриківки на державному та міжнародному рівні», – підсумував наприкінці зустрічі Олександр Вілкул.


Во как! Плюс сюда еще добавить его объяснения и восторженные клики по "Евро-баскет"! А что еще стране надо??? Хлеб есть,и ладно нация, жрите и не стоните по Сейшелам, Межигорьям, красной икре! Это дано не вам, РАБАМ! На ваших пенсиях и зарплатах за честный труд хрен отожмешь бабок. Власти нужны масштабы!

... є велика вірогідність, що дивовижний розпис побачать і в Кувейті, Китаї та Японії.


... а заодно надо приложить фото ДОРОГ, протекающих крыш, стада бродячих собак,сопровождающих бомжей возле прогнивших и дырявых мусорных баков ЖКХ города, раскопки свалок по добыче м/лома,социальные "людовозки", примеры "БЕСПЛАТНОЙ" медицины и,как фишку - ОТЧЕТ О РАСПИЛЕ БЮДЖЕТНЫХ И ДР. СРЕДСТВ на дорогах,собачниках,фейерверках и салютах,всяких парезентациях,посадках растительности (импортной) и прочей мути!
  • 0
szlahta 25 февраля 2013 17:00
Цитата: teodor
и,как фишку - ОТЧЕТ О РАСПИЛЕ БЮДЖЕТНЫХ И ДР. СРЕДСТВ

А как вам комиссия в составе.....для того, чтобы положить свободные денежные бюджетные средства в банки, победившие на тендерах...
  • 0
szlahta 25 февраля 2013 17:13
Теодор, документ выходит под грифом секретно. От кого секретно - жителей Никополя или правохранительных органов????
  • 0
Алексей Савченко 25 февраля 2013 19:43
Пейсатели из пресс-службы продолжают доставлять.
Не понимаю, ну какой баран им сказал что "Завдяки підтримці Олександра Вілкула Петриківський розпис зберігається й популяризується". Ну как это понимать? Вилкула приняли на полставки PR-менеджером, чтоли? Или эта фраза содержит некий скрытый, тантрически-сакральный смысл, ускользнувший от тупого технаря Асторского?
Как учит нас всесильное учение первоисточников - спрос рождает предложение. Если есть на петриковскую роспись спрос - то и нафига понты колотить?
Ну и напоследок - прогнило что-то в королевстве датском. Премьер поручает вице-премьеру заниматься говноотстойниками, а тот - ложит с прибором и автобусы раскрашивает. Чудны дела твои, Господи!
--------------------
"-Меня часто спрашивают, за что мы сражаемся? Могу ответить: Перестанем сражаться - тогда узнаете"
У. Черчилль
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.