ВСІ НОВИНИ:

Безпечне користування газом – гарантія комфорту і затишку

Відповідно до п. 1.44 «Правил безпеки систем газопостачання України», відповідальність за безпечне користування газовими приладами, встановленими в житлових будинках державного фонду, покладається на квартиронаймачів, а в квартирах і житлових будинках, що належать громадянам на правах приватної власності, - на їх власників.

 

Тому при зміні місця прописки чи проживання всі абоненти, старше семи років, зобов’язані пройти інструктаж з безпечного користування газовими приладами.

 

Інструктаж проводиться : вівторок, четверг о 9.00 та 14.30, п’ятниця о 8.00 за адресою вул. Серова 51 кабінет 5а ( при собі мати розрахункову книжку, паспорт, довідку про склад сім’ї, присутність всіх членів сім’ї починаючи з семи років).

 

У випадку, коли дії абонента спричинили руйнування житла чи загибель людей, він несе кримінальну відповідальність, відповідно до ст.. 356 Кримінального Кодексу України, його дії кваліфікуються як «самоправство».

 

Категорично забороняється самовільне проведення робіт на газопроводах та газових приладах. Згідно з п.4.5.7. ПБСГУ встановлення, заміна та переміщення газових приладів здійснюється спеціалізованими підприємствами. Попередню інформацію щодо оформлення відповідної технічної документації можна отримати за тел. 5-02-33; 5-03-73. Абоненти в яких квартирах має місце відхилення від газового проекту, терміново зверніться до міськгазу і приведіть систему газопостачання своїх помешкань у відповідність до проектної документації.

 

У приміщені де відчувається запах газу, треба негайно перекрити крани перед газовими приладами, відкрити вікна та двері, створити протяг, таким чином швидше вивітрюється небезпечна концентрація природного газу. Категорично забороняється палити, підпалювати сірники, вмикати та вимикати електричні прилади, освітлення. Необхідно терміново зателефонувати за номером 104 до аварійної служби газу, яка працює цілодобово, витоки ліквідує безкоштовно.

 

Газ – природний енергоносій, цінний вид палива. Використовуйте його тільки за призначенням, раціонально і економічно. Дотримуйтесь правил безпечного користування газом у побуті, своєчасно, в повному обсязі сплачуйте за природний газ, це стане гарантією подальшого комфорту та затишку у ваших оселях.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.