ВСІ НОВИНИ:

Справу у Первомайську порушили проти тих, хто заважав "Беркуту". А намети і прапори - то "речові докази"

За фактом порушення громадського порядку в Первомайську Миколаївської області порушено кримінальну справу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу обласної міліції.

"Другого листопада 2012 група невстановлених осіб, перебуваючи біля адміністративної будівлі виконавчого комітету Первомайської міської ради, порушуючи встановлений порядок проведення мітингів, пікетувань, демонстрацій та ігноруючи існуючі правила поведінки в громадських місцях, заблокувала вхід до вказаної адміністративної будівлі", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті відомства.


"Після чого, незважаючи на законні вимоги працівників міліції про припинення протиправних дій та звільнення прилеглої території Первомайської міської ради, значна група невстановлених осіб проникла на перший поверх вищевказаної будівлі", - додали в міліції.

"Перебуваючи в приміщенні і, незважаючи на законні вимоги співробітників міліції, а також порушуючи існуючі правила поведінки в громадських місцях, вищевказана група людей здійснила повне блокування приміщень управлінь Первомайської міської ради та виконавчого комітету, чим суттєво порушила роботу державної установи на годину", - йдеться в повідомленні.

Там зазначається, що за фактом групового порушення громадського порядку слідчим відділом Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.293 КК України (групове порушення громадського порядку).

Крім того, на сайті МВС повідомляється, що співробітники Первомайського міськвідділу міліції в рамках порушеної кримінальної справи вилучили біля будівлі Первомайської міської ради "речові докази у вигляді наметів і прапорів" і в даний час встановлюють власників вилученого та осіб, які здійснювали протиправні дії.

Як повідомлялося, на сайті ЦВК вже після обробки 100% бюлетенів були змінені дані, згідно з якими переміг не представники опозиції Аркадій Корнацький, а представник Партії регіонів Віталій Травянко.

Адмінсуд Миколаївській області виніс постанову про примусове вилучення протоколів з мокрими печатками з 132-го окружкому.

За інформацією представників опозиції, в ніч на п'ятницю виконавча служба за допомогою "беркутівців" винесла з 132-го окружкому всі оригінали протоколів і завантажили їх в автобус. Люди, які чергують біля будівлі окружкому, перегородили шлях автобусу. Згодом лідер Об'єднаної опозиції "Батьківщина" у Миколаївській області Вадим Меріков і народний депутат Геннадій Москаль забрали винесені протоколи і повернули їх в приміщення окружкому.

У п'ятницю ввечері співробітники спецпідрозділу "Беркут" прорвалися крізь ряди мітингуючих, що оточили будівлю окружкому. Представники виконавчої служби у супроводі співробітників "Беркута" винесли сумки з виборчою документацією.

У МВС повідомили, що в ході подій в окружному виборчому окрузі № 132 12 співробітників правоохоронних органів отримали поранення і отруєння газом і заявили, що порушено кримінальну справу за ч.1 ст.279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства).


Експрес online

 


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

3 комментария

matrixukr 4 ноября 2012 18:12
Вроде уже народ под ЦИК начал выходить.
  • 0
margosha 4 ноября 2012 18:36
Завтра под ЦИК обьявлена бессрочная акция. Давайте присоединяться.
  • 0
Фикус 4 ноября 2012 20:35
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.