ВСІ НОВИНИ:

Акція " Врятуй життя захиснику України!"

Закликаємо учасників бойових дій та всім небайдужих мешканців прийняти участь, як донор крові та здати кров в Нікопольській станції переливання крові ДОР, за адресою : пр.Трубників 56.корпус № 2. в вівторок 26.07.2016р. та середу 27.07.2016р., з восьмої до дванадцятої години.

 Акція " Врятуй життя захиснику України!"

В зв'язку з загостренням бойових дій на Сході нашої країни, кожного дня в шпиталі доставляють багато поранених наших бойових побратимів, тому Асоціація учасників бойових дій Нікопольщини, в яку входять чотири організації учасників бойових дій, організує цей благодійний захід. На жаль, висока температура повітря, при якої не бажано здавати кров, завадила провести цей захід раніше. Але тільки за 18 липня 2016року загинуло сім героїв - військовослужбовців та 14 наших бойових побратимів отримали поранення, тому ми, морально зобов'язані надати частину своєї крові, щоб врятувати життя тих, хто кров пролив захищаючи нашу Державу!
 
Для тих хто працює, треба підійти до свого керівництва, та написати заяву, про бажання здати кров в цей день. Згідно законодавства, донори отримують звільнення з роботи в цей день та додатковий вихідний
 
Кров яку здадуть в рамках цього заходу піде значною частиною в Обласну Клінічну Лікарню ім. І.І. Мечникова, де перебуває багато поранених; друга частина буде зберігатися в банку крові Нікополя для потреб родин учасників бойових дій, тяжко хворих та інших, хто потребує переливання крові, але їм немає кому допомогти.
 
Як що виникли питання то дзвонить : 095 905 4005 Сергій.
 
Правила донора читайте нижче:
"Готуючись до здачі крові, необхідно дотримуватись таких правил:
Напередодні, ввечері, необхідно повечеряти, при цьому не можна вживати жирну, смажену, копчену їжу, яйця, молочні продукти та напої, які містять алкоголь.
 
У день дачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати на цей день серйозних справ, інтенсивне фізичне навантаження, прийом алкоголю. Не бажано в цей день управляти транспортними засобами через емоційне збудження, яке буває, як правило, у всіх.
 
За 2 години до та 2 години після дачі крові палити небезпечно і для Вас, і для того, кому потрапить Ваша кров.
Намагайтесь регулярно і збалансовано харчуватися, вживайте побільше рідини; відмовтесь від вживання алкоголю за 48 годин до процедури; утримайтеся від вживання аспірину, анальгіну і ліків, що містять аспірин і анальгетики, за 72 години до процедури; по можливості, не паліть за годину до процедури; обов'язково виспіться, відпочиньте.
 
Як харчуватися перед здачею крові:
напередодні відмовтесья від жирного, смаженого, гострого, копченого, молочних продуктів, яєць. Рекомендується солодкий чай, узвар, хліб, сухарі, сушки, відварні крупи, макарони на воді без масла, соки, морси, компоти, мінеральна вода, овочі, фрукти (крім бананів);
вранці, в день кроводачі обов’язково легко поснідати.."
 
Незалежно від давності захворювання та результатів лікування, донорами крові не можуть бути з наступними протипоказаннями.
Гемотрансмісивні захворювання
 
Інфекційні: СНІД, носійство Віл-інфекції. Сифіліс вроджений або набутий. Вірусні гепатити, позитивний результат дослідження на маркери вірусних гепатитів. Туберкульоз, усі форми. Бруцельоз, сипний тиф, туляремія, лепра, хвороба Крейтцфельдта-Якоба.
Паразитарні: ехінококоз, токсоплазмоз, трепаносомоз, філяріатоз, ришта, лейшманіоз.
Соматичні захворювання.
Злоякісні новотвори.
Хвороби крові.
Органічні захворювання ЦНС.
Повна відсутність слуху і (або) мови.
Психічні захворювання.
Наркоманія, алкоголізм.
 
Серцево-судинні захворювання: гіпертонічна хвороба II - III ст., ішемічна хвороба серця, атеросклероз, атеросклеротичний кардіосклероз, облітеруючий ендоартеріїт, неспецифічний аортоартеріїт, рецидивуючий тромбофлебіт, ендокардит, міокардит, вади серця.
 
Хвороби органів дихання: бронхіальна астма, бронхоектатична хвороба, емфізема легень, обструктивний бронхіт, дифузійний пневмосклероз у стадії декомпенсації.
Хвороби органів травлення: ахілічний гастрит, виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки.
Захворювання печінки і жовчних шляхів: хронічні захворювання печінки, у тому числі токсичної природи і неясної етіології калькульозний холецистит з повторюваними приступами і явищами холангіту, цироз печінки.
Захворювання нирок і сечовивідних шляхів у стадії декомпенсації: дифузні й вогнищеві і ураження нирок, сечокам'яна хвороба.
Дифузні захворювання сполучної тканини.
Променева хвороба.
 
Хвороби ендокринної системи у випадку порушення функцій і обміну речовин.
Хвороби лор-органів: озена, інші гострі і хронічні важкі гнійно-запальні захворювання.
Очні хвороби: залишкові явища увеїту (ірит, іридоцикліт, хоріоретініт) висока міопія (6 Д і більше), трахома, повна сліпота.
Шкірні хвороби: розповсюджені захворювання шкіри запального і інфекційного характеру. Псоріаз, еритродермія, екземи, червоний вівчак, пухирчасті дерматози, грибкові поразки шкіри (мікроспорія, трихофітія, фавус, епідермофітія) і внутрішніх органів (глибокі мікози), гнійничкові захворювання шкіри (піодермія, фурункульоз, сікоз).
Остеомієліт гострий і хронічний.
 
Оперативні втручання з приводу ампутації або резекції органа і трансплантації органів та тканин.
Форми ризикованої поведінки: надання сексуальних послуг за плату, статеві стосунки з малознайомими особами без презерватива, часта зміна статевих партнерів, гомосексуальні стосунки, наркоманія.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

harakternik 26 июля 2016 17:15
Обязательно паспорт и копию индификационного кода.
Майонез,сметана в борще,пельмени.В понедельник забраковали 4 из 20,взятых доз(Выброшены).Жаль,что только один терапевт.Всё крутится вокруг его(сначало давление померять,потом завести анкету).Если не сдавали кровь с 2008 года,то Вас нет в компе(базе данных).Настраивайтесь часа на два(вродебы всё недолго,замер давления-2 мин.,оформить анкету-5 мин.,лаборатория-группа,съесть 7 печенюшек с чаем перед здачей,а в сумме получилось-2 часа).В комнате для здачи два кресла-под левую и правую руку.
Акция продолжается.Врачи говорят,что приходили здавать и раньше для воинов АТО.В регистратуре записывают,что для АТО,но как там дальше,неплохо было бы взять интервью у заведующего.Родственнику в больнице делали переливание,то ездили за кровью и платили по 200 гривен.
Кровь можно здать только с никопольской пропиской.То,что ты гражданин Украины и имеешь индификационный код,никого не волнует-есть инструкция.Это вопрос к нашему депутату-медику.
БУДЬМО!!!
  • 0
Копчик С. 26 июля 2016 22:18
Цитата: harakternik
То,что ты гражданин Украины и имеешь индификационный код,никого не волнует-есть инструкция.Это вопрос к нашему депутату-медику.
БУДЬМО!!!

Не знал, что надо местную регистрацию, что бы сдать кровь... Действительно - это работа для народного депутата - менять положения и законы...
Цитата: harakternik
Если не сдавали кровь с 2008 года,то Вас нет в компе(базе данных).Настраивайтесь часа на два

У меня нет двух часов! Потому, завтра, буду возмущаться и портить кровь другим!:)
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.