ВСІ НОВИНИ:

Знову про лічильники води

Ситуація з повіркою лічильників води лише погіршується.В приміщені міськводоканалу кожен день повно невдоволеного люду. Але що вони там роблять? Прийшли захищати свої право та вимагати виконання закону? Ні. Прийшли писати заяви та слізно благати начальника КП "НВУВКГ" Кулініча І.І. "перенести термін повірки водомірного лічильник та до 31 березня 2015 року зобов*язуються водомір повірити або встановити новий". Ось такі справи.
 
Дивно мовчання Нікопольської ради та в.о. міського голови Фісак А.П. Вони що, не володіють ситуацією, не бажають діяти чи відверто провокують населення? Можливо я щось не так розумію. А тепер, що говорить закон. Відповідно до частин другої, третьої статті 28 Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність"( 113/98-ВР ) засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці через міжповірочні інтервали, порядок встановлення яких визначається нормативно-правовим актом ЦОВМ (спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері метрології).
 
Підприємства, організації та фізичні особи зобов'язані своєчасно (з урахуванням установлених міжповірочних інтервалів) подавати засоби вимірювальної техніки на повірку.
 
Порядок подання фізичними особами, що не є суб'єктами підприємницької діяльності, - власниками засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань якими використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду) на періодичну повірку цих засобів та оплати за роботи, пов'язані з повіркою, встановлюється Кабінетом Міністрів України. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
 
Пунктом 9 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення( 630-2005-п ), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630 "Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення", передбачено, що у квартирі (будинку садибного типу) роботи з установлення засобів обліку води і теплової енергії (далі - квартирні засоби обліку) проводяться спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача.
Квартирні засоби обліку беруться виконавцем на абонентський облік.
 
Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця.
 
Крім того, абзацом третім пункту 13 Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій ( 869-2011-п ), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги" (далі - Порядок), визначено, що внутрішньобудинковою системою гарячого, холодного водопостачання та централізованого опалення є система від зовнішньої стіни будинку (крім транзитних трубопроводів) до першої запірної арматури на відгалуженні від стояка або (у разі її відсутності) трійника (врізки) включно, що знаходиться у квартирі споживача (житлового приміщення у гуртожитку), нежитлового приміщення у житловому будинку (гуртожитку).
 
Згідно з додатком до Порядку( 869-2011-п ), періодична повірка, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки відносяться до Переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.
Отже, відповідно до положень статті 28 Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність"( 113/98-ВР ) та пункту 24 Порядку( 869-2011-п ), проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтажу, транспортування та монтажу після повірки здійснюється за рахунок витрат виконавця зазначених послуг і такі витрати не нараховуються споживачеві у складі послуги.
 
В Постанові КМУ №532 від 01.10.2014р. «Порядок формування тарифів на послуги централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем)» в п.16 абзац 6 зазначено, що в тариф на збут включені:
- витрати на проведення періодичних повірок, обслуговування і ремонт квартирних засобів обліку холодної води, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки, розпломбування та опломбування, а також витрати на формування обмінного фонду квартирних засобів обліку холодної води.
 
Відповідно до статті 7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги"( 1875-15 ) та статті 28 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"( 280/97-ВР ) до повноважень органів місцевого самоврядування, зокрема належить: встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги; визначення виконавця житлово-комунальних послуг.
Шутько Н.С. людина, громадянка України.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

18 комментариев

Честный 17 декабря 2014 13:41
Шановна Шутько Н.С. цей текст необхідно надрукувати великими літерами і
повісить в те приміщеня де люди пишуть заяви в міськводоканалі. Після їх
письмової заяви, вони самі по своїй воли залізли в пастку і ніякий суд не
буде на їх стороні. У нас в місті влади нема є в.о., або і.о.
  • 0
baybak 17 декабря 2014 14:06
Абзацы, пункты, подпункты, статьи , положення, додатки, постановы...Голова кругом идёт.Как можно во всём этом разобраться?
И вообще, я не пойму из-за чего этот сыр-бор? Ко мне приехали из водоканала, сняли счётчик на поверку, потом поставили назад.
Приехали из горгаза, сняли,определили, что негодный, купил новый у Бори-зверя в Абслюте, приехал Горгаз, поставили новый на место
Всё.За поверку и работу по снятию-устновкеничего не платил.Так в чём проблема?
  • 0
Че Гевара 17 декабря 2014 14:36
Цитата: Честный
У нас в місті влади нема є в.о., або і.о.


Лучше наверное С.И.О. (случайно исполняющий обязанности)
--------------------
PUTIN KHUYLO
  • 0
Мельников Дмитро 17 декабря 2014 20:25
Шкода, що громада мовчить.. Жителі нашого славного міста повинні зрозуміти, якщо зараз будемо мовчати, то через місяць міськводоканал придумає нові методи, щоб забрати у нас останні гроші.. Товариство, робіть висновки..
  • 0
Nazar 18 декабря 2014 10:22
Я вас умоляю... Никто ничего делать не будет. Когда надо было привести "своих" людей к власти, так и местный майдан устроили, и палатки разбили, и с дубинками в горисполком врывались. Когда же портфели поделили, все заглохло. Лишь изредка слышны речи, типа "мы еще за вас возьмемся". Никто ни за кого не возьмется. Это только слова. Вон горгаз делает что хочет и никакие "майданы" и "активисты" ему не указ.
  • 0
baybak 18 декабря 2014 10:45
Цитата: Nazar
Я вас умоляю... Никто ничего делать не будет. Когда надо было привести "своих" людей к власти, так и местный майдан устроили, и палатки разбили, и с дубинками в горисполком врывались.

Ну что тут возразишь?А ничего не возразишь,все сказано правильно.И в Киеве было то же самое.Всё дело в деньгах и власти ,и ничего более.
  • 0
Мельников Дмитро 18 декабря 2014 15:33
[quote=Nazar]Я вас умоляю... Никто ничего делать не будет. Когда надо было привести "своих" людей к власти, так и местный майдан устроили, и палатки разбили, и с дубинками в горисполком врывались.

Шановний, яких своїх людей? Зараз В.о. міського голови Фісак, а він був на місцевому майдані? Ні. А хто Фісака ставив В.о., а ставили депутати від партії регіонів і декілька депутатів опозиціонерів. У Фісака є замісник Донець, а Донець був на майдані? Ні.
Кожну неділю в місті Нікополі народне віче робила молодь разом з патріотами міста. Ці люди не ділили портфелі. Вони хотіли:
1)щоб підписали угоду про асоціацію з ЄС;
2)щоб покарали винних у побитті студентів на майдані;
3)змінити владу, на справжніх партіотів.

В.Савченко казав : «революцію готують ідеалісти, роблять фанатики, а плодами її користуються негідники». Cаме негідники зараз прийшли до влади, що на місцевому рівні, що на всеукраїнському.
  • 0
Pavel Makarov 18 декабря 2014 16:12
Цитата: Мельников Дмитро
Cаме негідники зараз прийшли до влади, що на місцевому рівні, що на всеукраїнському.

Хорошо сказал. лайк
  • 0
baybak 18 декабря 2014 16:20
Молодец, парень , хорошо сказал.
  • 0
Мельников Дмитро 18 декабря 2014 18:49
Цитата: Pavel Makarov
Цитата: Мельников Дмитро
Cаме негідники зараз прийшли до влади, що на місцевому рівні, що на всеукраїнському.

Хорошо сказал. лайк


Спас
Цитата: baybak
Молодец, парень , хорошо сказал.


Спасибі.
  • 0
Ольгиня 18 декабря 2014 22:14
Цитата: baybak
Ко мне приехали из водоканала, сняли счётчик на поверку, потом поставили назад.

Извините, а в каком городе вы живете? Я вот, столкнувшись с поверкой счетчика в Никополе, позвонила на горячую линию губернатора 0 800 505 600,зарегистрировали мою жалобу; прошло 2 недели, сначала позвонили с горисполкома ЖКХ бла-бла-бла, потом прислали по почте на двух листах - то же самое. Коротко- поверка не заложена в тариф, платите. Ждать нечего, заплатили 100 грн, уже поставили на место. Я к сожалению, не Хитроумный идальго Дон Кихот Ламанчский, с воздушными мельницами сил не хватает бороться. Поэтому всегда в таких случаях говорю,(успокаивая себя) - непереборнi сили...
  • 0
baybak 18 декабря 2014 22:18
Цитата: Ольгиня
Извините, а в каком городе вы живете? Я

Олечка, живу в Никополе.Именно так и было.Защищать водокана или горгаз мне ни к чему.Зуб даю, в натуре!
  • 0
Nazar 19 декабря 2014 11:40
[quote=Мельников Дмитро][quote=Nazar]Я вас умоляю... Никто ничего делать не будет. Когда надо было привести "своих" людей к власти, так и местный майдан устроили, и палатки разбили, и с дубинками в горисполком врывались.

Шановний, яких своїх людей? Зараз В.о. міського голови Фісак, а він був на місцевому майдані? Ні. А хто Фісака ставив В.о., а ставили депутати від партії регіонів і декілька депутатів опозиціонерів. У Фісака є замісник Донець, а Донець був на майдані? Ні.
Кожну неділю в місті Нікополі народне віче робила молодь разом з патріотами міста. Ці люди не ділили портфелі. Вони хотіли:
1)щоб підписали угоду про асоціацію з ЄС;
2)щоб покарали винних у побитті студентів на майдані;
3)змінити владу, на справжніх партіотів.

В.Савченко казав : «революцію готують ідеалісти, роблять фанатики, а плодами її користуються негідники». Cаме негідники зараз прийшли до влади, що на місцевому рівні, що на всеукраїнському.[/quote]

Дима, не горячись. Ты - хороший парень и во многом занимаешься правильными вещами. Однако, ты не можешь отрицать тот факт, что тот же Фисак пришел к власти именно благодаря местному Майдану. Ты говоришь, что Фисака на нем не было. А его правая рука и однопартиец Бычков разве не был там? Разве он не раздавал интервью и ни к чему не призывал? Он был там с самого начала (с конца ноября 2013) и до самого конца (середины марта 2014). Ты не можешь этого отрицать. Когда же пришло время забрать главный портфель, из-за кулис вышел Андрей Фисак. Ведь и с главным Майданом в Киеве была та же штука. О Порошенко никто ничего не слышал вплоть до марта, хотя он, безусловно, был одним из главных участвующих лиц, просто предпочитал оставаться в тени. Я понимаю, что очень обидно, когда людьми играют, словно куклами, но факт есть факт - "хотели как лучше, получилось как всегда" (с)...
  • 0
Pavel Makarov 19 декабря 2014 12:21
Цитата: Nazar
Когда надо было привести "своих" людей к власти, так и местный майдан устроили, и палатки разбили, и с дубинками в горисполком врывались. Когда же портфели поделили, все заглохло.

Пане Nazar! Вы беспринципно и грязно брешете!!!И на майдане я был, и к людям обращался- агитировал, и с т.н. "дубинкой" (держак от сапки) тоже был я. Только вот Хвисака "не ставил", и портфели не делил. А то что Хвисак корупционер, открыто заявил после избрания его рыгами, и даже провел небольшой митинг. Больше митингов против корупционера Хвисака ни кто не проводил. Только грозятся.
Так что повторюсь:- не брешите!!!
  • 0
szlahta 19 декабря 2014 13:14
Цитата: Pavel Makarov
Пане Nazar! Вы беспринципно и грязно брешете!!

Кто не знает Толика и его хозяев))))
  • 0
Евгений Сухов 20 декабря 2014 17:35
Кто был на майдане, тот и пришел к власти! Фисак не из партии регионов и никогда ее не поддерживал. Солгасен с "Nazar", Бычков был всегда на майдане и призывал никопольчан его поддерживать, так же как и Фисак, только он занимался боле важными делами, чем просто выходить на улицу и стоять с флагом.
  • 0
Мельников Дмитро 20 декабря 2014 22:16
Цитата: Евгений Сухов
Кто был на майдане, тот и пришел к власти! Фисак не из партии регионов и никогда ее не поддерживал. Солгасен с "Nazar", Бычков был всегда на майдане и призывал никопольчан его поддерживать, так же как и Фисак, только он занимался боле важными делами, чем просто выходить на улицу и стоять с флагом.


Шановний, депутат Бичков був на початку, коли створювався майдан та коли вже Токаря знімали. А весь майдан із депутатів приймали участь депутати із фракції "Батьківщина"- міської та районної. Ви праві, у Фісака дійсно були важливі справи, сидіти в кущах та чекати свого зіркового моменту.
  • 0
игорь 25 декабря 2014 07:22
Ребята,какая нахрен разница кто был на майдане??? Нас е...т а мы крепчаем. По поводу водоканала,у нас принесли списки кто должен сдавать счетчики на проверку и цена за проверку--380 гривен!!!!!!!!!!! Ничего,что новый счетчик стоит в половину меньше!!!!!!!!! А горгаз???? Заменить газовую колонку на новую более современную и безопасную,установив ее на то же место, стоит около 3000 гривен!!!!!!!! И это надо просто заплатить за ДОКУМЕНТЫ!!!!! Сам купил и установил. И 3000 за что??????? Вода подорожала за последние пол года практически в три раза!!! Что повлияло и что изменилось???? Себестоимость резко выросла???? Качество резко улучшилось???? Трубы стали менять на новые или Кулинич новый Лексус купил???? Да еще и за проверку счетчиков 380 гривен!!!!!!!!!!!! Может пора начинать кое кого мочить. В сортире!!!!!!!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.